فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد
امام خامنه ای رو حی فداه


۱۰ مطلب در تیر ۱۳۹۲ ثبت شده است

دستورات شبکه ای(5): دستور Ipconfig

Ipconfig یکی دیگر از دستورات کاربردی شبکه در سیستم عمل ویندوز است که برای نمایش اطلاعات مربوط به پروتکل TCP/IP استفاده می شود.این دستور همانند دیگر دستورات شبکه در command prompt اجرا می شود.با استفاده از این دستور شما می توانید تنظیمات دیگری که مربوط به IP می باشند را مشاهده کنید مثل اینکه از کدام سرور DNS استفاده می کنید.با این دستور می توانید MAC address یا همان آدرس فیزیکی مروبط به کارت شبکه ی خود را نیز مشاهده کنید.اگر پیش از یک کارت شبکه دارید،این دستور اطلاعات مربوط به هر کارت شبکه را به طور جداگانه نمایش می دهد .

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۲۲ تیر ۹۲ ۱ نظر بازدیدکنندگان: ۳۲۱۹ نفر در ۳۷۰۷ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

دستورات شبکه ای(4): دستور ARP


Address Resolution Protocol یا ARP برای استخراج آدرس MAC از آدرس IP استفاده می شود. این دستوری بسیار مهم است زیراکه در یک شبکه دستگاه ها توسط آدرس IP همدیگر را پیدا می کنند اما ارتباط بین آنها از طریق آدرس MAC صورت می گیرد.
وقتی یک کامپیوتر قصد ارسال اطلاعاتی را به کامپیوتر دیگری دارد نیاز دارد آدرس MAC کامپیوتر مقصد را بداند لذا برای این منظور ، ARP یک پاکت تحقیقاتی را برای دانستن آدرس MAC ارسال می کند و وقتی که کامپیوتر مقصد این بسته را دریافت کرد اقدام به ارسال آدرس MAC خود به کامپیوتر درخواست کننده می نماید. این آدرس های MAC بطور موقت در جدولی به نام ARP Cache نگهداری می شود. این جدول شامل آدرس های MAC و آدرس های IP متناظر آن ها است. این جدول همیشه قبل از ارسال پاکت تحقیقاتی توسط کامپیوتر بررسی می شود تا اگر آدرس مورد نظر در جدول باشد اقدام به ارسال پاکت ARP نشود و آدرس MAC به راحتی در دسترس قرارگیرد.

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۲۲ تیر ۹۲ ۱ نظر بازدیدکنندگان: ۳۴۶۸ نفر در ۴۰۳۴ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

آموزش کامل subnetting (مفاهیم IP adresses - Subnet Mask-Gateway )

از جمله مباحث اصلی مطرح در بخش آموزش شبکه و بخصوص در +Network  ، آموزش مباحث مربوط به شناسه های IP و به اصطلاح Subnetting  می باشد. با یادگیری کامل این بحث در اداره شبکه موفقیت بسیار چشمگیری خواهیم داشت و بدون اطلاع کافی از آن، احتمال ایجاد شبکه ای با اختلال و ترافیک و امنیت بالا، زیاد می باشد.

فهرست مطالب موجود: IP از منظر مقدار دسیمال و باینری،  طرز تبدیل باینری و دسیمال به یکدیگر، کلاس های استاندارد IP Address V4، ساب نت Subnet Mask چیست، طرز بدست آوردن IP شبکه، تقسیم یک شبکه به IP های مجزا، IP‌های Valid و Public و Private و Invalid، مفهوم CIDR،

در انتها فایل PDF‌ این مطالب کنجانده شده است

فایل های آموزشی پاورپوینت اضافه شد (1392/05/16)

 

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۸ تیر ۹۲ ۱۹ نظر بازدیدکنندگان: ۴۳۳۵۱ نفر در ۵۲۶۲۳ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

دستورات شبکه ای(3): دستور Nslookup

این دستور یک ابزار دستوری مدیریت شبکه است که در اغلب سیستم های عامل وجود دارد برای پرس و جوی DNS که بدست آوردن آی پی یا دامنه یا برای هر رکورد مشخصی از DNS را انجام می دهد.در واقع ابزاری است که به مدیران شبکه امکان تست و رفع اشکال سرویس DNS را می دهد.NsLookup مخفف Name Server Lookup است. این برنامه بروی ویندوز های XP ؛ Vista و 7 نصب است .  در کل این دستور ابزاری است که معمولا برای رفع مشکل در DNS بکار برده می شود. با nslookup می توانید بصورت دستی از DNS یک یا چند query بگیرید ، اطلاعات مربوط به نحوه تنظیم DNS در سیستمتان را بررسی کنید و یا حتی مشخص کنید چه رکوردDNS باید resolved شود.وقتی که nslookup اجرا شود به شما نشان خواهد داد که نام host و آدرس IP سرور DNS شما به چه صورتی است. پس از اجرا این دستور خط فرمانی به شما نمایش داده خواهد شد که می توانید  query های دیگری بگیرید.

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۷ تیر ۹۲ ۳ نظر بازدیدکنندگان: ۶۳۶۲ نفر در ۷۷۰۱ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

دستورات شبکه ای(2): دستور Tracert

همانطور که از نام این ابزار پیداست از tracert برای پیدا کردن مسیر بین دو Host یا به عبارتی دو دستگاه دارای آدرس شبکه که همدیگر را می بینند استفاده می شود و این دستور از طریق پروتکل ICMPاین عمل را انجام می دهد و آن بدین صورت است که پاکت echo request  توسط کامپیوتر ما به دستگاه مقصد ارسال می شود و در هر مرحله ای از این مسیر پاکت exho reply ایجاد شده و به کامپیوتر مبدا (کامپیوتر ما) ارسال می شود.

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۶ تیر ۹۲ ۰ نظر بازدیدکنندگان: ۲۲۳۷ نفر در ۲۶۲۴ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

دستورات شبکه ای(1): دستور Ping

بیشتر مدیران شبکه با این دستور کاملا آشنا هستند و تقریبا هر روز از آن استفاده می کنند. ساده ترین کاربرد این دستور تست ارتباط بین دو نقطه از شبکه است. استفاده از این دستور به ما نشان می دهد که آیا دو کامپیوتر همدیگر را می بینند یا خیر و همچنین مدت زمان ارسال و دریافت پاکت اطلاعاتی نیز برآورد می شود. دستور Ping معمولا بصورت تنها بکار برده می شود اما سوئیچ هایی نیز قابل استفاده با این دستور هستند. در زیر شرح برخی از این سوئیچ ها آمده است :

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۶ تیر ۹۲ ۲ نظر بازدیدکنندگان: ۱۰۷۵۹ نفر در ۱۲۸۶۹ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

مجموعه انیمیشن ها و فیلم های در مورد شبکه

در زیر یک سری انیمیشن که برای دوره +NETWORK کارایی  دارد و مباحث شبکه را بیان می کند معرفی می کنیم: ---

  •                فیلمهای سایت webclasses.net
  •                فیلمهای سایت انیمیشن های آموزشی مفاهیم پایه ای شبکه از سایت pcpersia
  •                فیلم آموزش فارسی نحوه داک زدن و قرار دادن ماژول های پریز 
  •                فیلم آموزش فارسی کار با کیستون ، پچ پنل ، پچ کورد و نحوه پانچ و تست آن
  •                فیلم آموزش فارسی نحوه سوکت زدن کابل و  ...............

---

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۵ تیر ۹۲ ۰ نظر بازدیدکنندگان: ۲۰۶۱ نفر در ۲۴۳۹ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

انواع کابل ها ی Twisted Pair (تاریخچه، انواع از نظر ظاهر و سرعت و مدل کابل کشی استاندارد و ...)

انواع کابل در شبکه های کامپیوتری 

امروزه از کابل های مختلفی در شبکه ها استفاده می گردد .نوع و سیستم کابل کشی استفاده شده در یک شبکه بسیار حائز اهمیت است . در صورتی که قصد داشتن شبکه ای را داریم که دارای حداقل مشکلات باشد و بتواند با استفاده مفید از پهنای باند به درستی خدمات خود را در اختیار کاربران قرار دهد ، می بایست از یک سیستم کابلینگ مناسب ، استفاده گردد . در زمان طراحی یک شبکه می بایست با رعایت مجموعه قوانین موجود در خصوص سیستم کابلینگ، شبکه ای با حداقل مشکلات را طراحی نمود .با این که استفاده از شبکه های بدون کابل نیز در ابعاد وسیعی گسترش یافته است ، ولی هنوز بیش از 95 درصد سازمان ها و موسسات از سیستم های شبکه ای مبتنی بر کابل، استفاده می نمایند .


فهرست مطالب : تاریخچه،کابل های (UTP (Unshielded Twisted Pair و  (STP (shielded Twisted Pair  ،  مشخصه های کابل UTP از نظر نام گذاری و سرعت ، انواع کابل های TWISTED PAIR‌ از نظر شکل ظاهر ،انواع کابل Twisted Pair از منظر کاربرد و کابل رنگبندی شده،  کابل های  Straight ، Cross , Rollover   ، Console  ،نحوه ایجاد یک کابل شبکه بصورت تصویری ، فیلم آموزش فارسی نحوه سوکت زدن کابل، فیلم آموزش فارسی کار با کیستون ، پچ پنل ، پچ کورد و نحوه پانچ و تست آن، فیلم آموزش فارسی نحوه داک زدن و قرار دادن ماژول های پریز

فایل های آموزشی پاورپوینت اضافه شد (1392/05/16)

(ویرایش جدید 94/07/13)

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۵ تیر ۹۲ ۵ نظر بازدیدکنندگان: ۱۲۷۷۴ نفر در ۱۶۵۲۸ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

به کاربردن فونت های فارسی دلخواه در وب

این مطلب خلاصه مطلب درج شده قبلی می باشد و مسالب تخصصی از درون آن حذف شده است

اگر به دنبال این هستید که از فونت دیگری برای سایتتون استفاده کنید (مثل فونتی که برای لوگوی وبلاگ  ونمونه های زیر  استفاده کردم) امروز آموزش نوشتن css یا استایل برای به نمایش درآوردن این نوع فونت ها در سایت خودتون را,آموزش میدم.

نمونه فونت ها         مثلا فونت زیبا   یا   فونت بدر  یا مثلا فونت نستعلیق  یا فونت نیریزی

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۱ تیر ۹۲ ۱ نظر بازدیدکنندگان: ۲۴۲۹ نفر در ۲۹۲۸ بار مطالعه موافقین ۱ مخالفین ۰
مجید محمدی

استفاده از فونت های جدید بصورت آنلاین

شیوه صحیح پیوست فونت به صفحه وب در CSS3 به همراه 40 فونت فارسی اصلاح شده برای فایرفاکس 6  و بالاتر

یکی از مشکلاتی که در وب فارسی با آن مواجه هستیم، محدودیت فونت است. متاسفانه در وب فارسی ما محدود به سه فونت هستیم که بر روی تمامی سیستم ها نصب شده است. فونت arial, Tahomaو mono-type تنها فونتهایی هستند که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم در حالی که برای زبان انگلیسی حداقل نزدیک به 10 فونت در دسترس است. قصد داریم نحوه استفاده بیش از 40 فونت فارسی  رو هم آموزش بدهیم (این هم لینک دموی آنلاین 40 فونت فارسی اینترنتی)

با ذکر یک صلوات به ادامه مطلب بروید...
ویرایش/ثبت: ۱۱ تیر ۹۲ ۰ نظر بازدیدکنندگان: ۲۱۵۹ نفر در ۲۶۲۶ بار مطالعه موافقین ۰ مخالفین ۰
مجید محمدی

نکته: مطالبی که نیاز به رمز عبور دارند هنوز از نظر ویرایش یا تست صحت و کارایی با توجه به تجربیات شخصی نهایی نشده اند و پس از نهایی شدن رمز غیر فعال می شود
لطفا پیام ها و نظرات را بصورت عمومی و غیر خصوصی بگذارید تا پاسخ ها همانجا داده شود